Sinds begin dit jaar mag Peitsman de GrandMA 3 Light lichttafel toevoegen aan de verhuur vloot. Deze console welke voldoet aan alle laatste eisen als het gaat om de aansturing van licht vormt een passende aanvulling bij de huidige GrandMA 2 Full-Size en Light lichtsturingen.

De Duitse lichttafel fabrikant bouwt hiermee door op het succes van de GrandMA 2 serie. De tafel beschikt naast twee grote en twee kleine touchscreens over twee letterbox schermen welke nog meer ruimte bieden voor alles dat getoond moet worden. Alle grandMA 3 tafels zijn voorzien van gemotoriseerde faders met daarbij een light-pipe die kan verkleuren. De gloednieuwe draaiknoppen zijn voorzien van RGB verlichting.

Er kunnen ruim 8,192 parameters aangestuurd worden door Light variant. Hiervoor zijn de zes DMX aansluitingen op de achterzijde beschikbaar. Daarnaast kan dit uitgebreid worden door middel van de GrandMA3 Processing Units.

Op dit moment draait op deze sturingen de MA 2 software en is er een bèta variant van de MA 3 software aanwezig. Bestaande MA 2 showfiles kunnen ook in de nieuwe consoles geopend worden.

Naast de apparatuur van MA Lighting beschikt Peitsman ook over lichtsturingen van High End Systems. Hierbij gaat het om de Full Boar 4, Road Hog 4 en Hedge Hog 4. Ook is de Avolites Tiger Touch 2 beschikbaar in de verhuur.