Zowel in Utrecht als in Rotterdam zijn sinds vorig jaar studio’s ingericht voor de verzorging van online events. Het partnerschap onder de naam i! Studio biedt een unieke mogelijkheid tot het inzetten van Extended Reality (XR). Op deze manier kan elke gewenste setting worden gecreëerd.

XR staat voor Extended Reality en is de overkoepelende naam waaronder alle immersive technologieën zoals AR (augmented reality), VR (virtual reality) en MR (mixed reality) vallen. Met deze XR technologie worden virtuele 3D omgevingen gecreëerd die volledig samensmelten met de real-life omgeving waardoor je iets of iemand in welke omgeving dan ook kan plaatsen.
Basis hiervoor is een led systeem ( vloer en wanden) waarin het non-fictie gedeelte zich bevindt. (mensen en werkelijke props). De door ons per project op maat gecreëerde 3D omgeving wordt als het ware op het ledsysteem “geprojecteerd”. Alles wat buiten het ledsysteem valt is dus virtueel oftewel extended reality. In deze 3D wereld is elke vorm van interactiviteit, special effects of fictie realtime mogelijk.

De Utrechtse studio is gevestigd in het pand van Tenfeet, waarmee tevens de samenwerking is gestart voor deze studio’s. Naast de studiovloer bevindt zich losse ruimtes voor zowel beeldregie als audioregie. Hierdoor kunnen technici en regie op gepaste afstand van elkaar hun werk doen. Naast het technische gedeelte zijn er ook een catering ruimte en kleedkamer beschikbaar voor een perfecte voorbereiding op de uitzending of opname.

Twee studio’s in Rotterdam

In een van de zalen van het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) bevinden zich tevens twee studio’s. De XR studio is met LED schermen als achterwanden gelijkend aan die van Utrecht. Daarnaast is er in deze ruimte een conventionele studio aanwezig met een tafelsetting tot maximaal 5 personen. In tegenstelling tot de XR studio is hier fysiek decor aanwezig dat het tot een sfeervol geheel maakt.

Platform

De studio is een onderdeel van een totaalpakket rondom online events dat wij kunnen aanbieden. Door de XR studio te combineren met het online event platform wanen de bezoekers zich digitaal op uw evenement. Na een registratieproces voorafgaand aan het evenement ontvangen zij een persoonlijke link die toegang geeft tot het online evenement. Ook dit is van alle gemakken voorzien, denk aan een chat, de mogelijkheid tot live vragen stellen en een poll functie.

Interesse gekregen?
Bel 010 – 414 75 27 of mail naar info@peitsman.com!