Goldband was in 2022 zonder twijfel dé post-corona sensatie op de festivals. De karakteristiek Haagse popgroep bestaande uit Milo Driessen, Karel Gerlach en De Het Boaz laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen en veroverde sinds hun eerste releases in 2019 gestaag de harten van Nederlandse en Belgische fans.

Met een uiteenlopend palet aan genres en een ijzersterke liveshow heeft Goldband laten zien dat je volledig op eigen kracht je dromen waar kan maken, of je nou stukadoor, zolderkamer producer of toneelschool drop-out bent. Met het uit 2021 daterende debuutalbum Betaalbare Romantiek verkocht de act binnen no-time alle zalen in de lage landen uit en speelde het in de zomer van 2022 op de grote podia van onder andere Lowlands, Rock Werchter en Tomorrowland. De vervolgens voor 2023 aangekondigde shows in AFAS Live en Lotto Arena – respectievelijk drie en twee keer – verkochten binnen luttele minuten uit. Peitsman was erbij en verzorgde in zowel de Belgische als Nederlandse evenementenlocaties de techniek.