Van 8 tot en met 20 augustus vond de eerste editie van de European Para Championships plaats. Dit gebeurde in Rotterdam op 17 verschillende locaties. De technische realisatie was in handen van Backbone International en de technische faciliteiten voor de openingsceremonie in Ahoy werden door ons verzorgd.

Grootschalig evenement
Tijdens deze eerste editie kwamen 1.500 sporters met een lichamelijke beperking samen , waarbij ze zich konden kwalificeren voor de Paralympische Spelen 2024 in Parijs. De sporters konden het tegen elkaar opnemen in 10 sporten. Deelnemers kwamen uit 45 landen. 450 vrijwilligers zorgden voor de begeleiding.

256 armaturen en 64 universes
Voor deze productie hebben we alles uit de kast getrokken om de opening tot een onvergetelijk belevenis te maken. Er werd gebruikgemaakt van 256 armaturen, aangestuurd met 64 DMX universes. Het omvangrijke lichtontwerp was van de internationaal vermaarde designer Marc Heinz en de operator was Pascal Schutijser.

Lichtarsenaal
In totaal zijn er 90 armaturen van het prestigieuze Duitse merk JB-Lighting ingezet. Modellen als de P9’s, P12’s en P18’s zijn er dan ook tijdens dit evenement ingezet. Met name de imposante lichtopbrengst is een doorslaggevend argument voor deze keuze. Daarnaast werd gebruikgemaakt van 66 led-beams/washes, 30 bewegende striplights en 60 blinders/flood lights. Het geheel werd bestuurd met een ETC EOS lichttafel via een ELC netwerk.

Sociale media en audiodescriptie
Backbone International zorgde ook voor extra mediaplatforms waardoor de verrichtingen van de atleten op een groot aantal sociale media live te volgen waren en op vier dagen was er audiodescriptie ten behoeve van mensen met een visuele beperking.

Podiumtechniek
Meer weten over deze armaturen? Podiumtechniek B.V. -onze leverancier van de JB-Lighting modellen- deelt graag hun kennis over de weergaloze kwaliteiten van de moving heads van JB-Lighting zoals de spots P9, P10, P12, P18 of pixel washes uit de Sparx-serie. Aarzel niet om contact op te nemen voor een afspraak voor een demo op locatie of voor zelf experimenteren gedurende een wat langere periode.