Het jaar 2024 zijn wij knallend begonnen! In opdracht van Fjuze en ONA Group voor de Gemeente Amsterdam verzorgden we het licht en geluid bij Electric Fireworks in onze hoofdstad. Een unieke show met combinatie van licht, audio en vuurwerk. Met een constructie van ruim 60 meter breed en
30 meter hoog kunnen we stellen dat we het nieuwe jaar letterlijk en figuurlijk met een hoogtepunt zijn begonnen!

Indrukwekkende show

Onze hoofdstad verwelkomde het nieuwe jaar met meer dan 37.000 lichtpuntjes Electric Fireworks en Electric Fireworks Junior eerder op de avond. Met een goed gevuld Museumplein zat de sfeer er goed in en genoten alle bezoekers van een muzikaal en feestelijk voorprogramma, gevolgd door een adembenemede countdown in de laatste tien minuten van het jaar, en natuurlijk het vuurwerk van licht als klapper op de vuurpijl précies om 00:00 uur.

Het nieuwe jaar in met meer dan 37.000 lichtpuntjes

Ruim 60.000 bezoekers gingen dit jaar het nieuwe jaar in met meer dan 37.000 lichtpuntjes tijdens Electric Fireworks op het Museumplein. Dit jaar startte de show al eerder op de avond met een feestelijke muzikale tijdreis. De grootste hits uit diverse muzikale tijdperken kwamen voorbij, ondersteund door diverse live acts zoals violisten met elektronische violen, dragqueens en een brassband. Om 23:50 uur kwam de tijdreis tot een halt en startte de countdown in. Al eerder op de avond hebben ruim 10.000 kinderen en gezinnen oud en nieuw gevierd met Electric Fireworks Junior.

Ook vanuit huis
Niet alleen in Amsterdam, maar ook vanuit huis is Electric Fireworks te zien geweest. Vanaf 22:30 uur live op Videoland en vanaf 23:55 uur schakelde ook alle RTL-zenders live in.

Video: Lab22
Foto’s: Kevin Verkruijssen & Joey Timmer