Dit is een vraag die op dit moment veel wordt gesteld. In een tijd waarbij we even niet meer met grote groepen bij elkaar mogen zijn wordt er gekeken naar andere oplossingen. Hierbij wordt livestreamen vaak genoemd als alternatief. Maar is dit een goed idee?

Een live uitzending op internet starten is anno 2020 niet meer zo moeilijk. Een account op YouTube of Facebook is al genoeg om de beelden van bijvoorbeeld een webcam online te delen. Dit is voor een groot aantal ‘huis, tuin en keuken’ toepassingen waarschijnlijk een goede oplossing. Maar wanneer we met een professioneel oog hiernaar kijken, kleven er wel enkele uitdagingen aan. Denk bijvoorbeeld aan rechten, maar ook privacy en kwaliteit.

Zeker de kwaliteit is vaak een onderbelicht punt als het gaat om live video. Wanneer er gewerkt wordt vanuit een akoestisch slechte ruimte heeft dit grote gevolgen voor de verstaanbaarheid van de spreker of sprekers. Ook een spreker die slecht te zien is zal niet alleen de aandacht, maar ook kijkers verliezen.

Live met Peitsman?

Om een passende oplossing te bieden hebben wij een selectie gemaakt van digitale toepassingen dat ingezet kan worden in combinatie met onze apparatuur. Hiermee kunnen we niet alleen op elk niveau zorgen voor een kwaliteitsslag, het is ook naar wens uit te breiden. Denk hierbij aan het toevoegen van aanvullende audio, video en lichtapparatuur.

Wij helpen graag mee aan passend alternatief voor uw presentatie, evenement of zelfs festival. Neem contact op met onze vestiging in Rotterdam of Utrecht om eens van gedachten te wisselen hierover.